Поврзете се со нас

Вести и настани

Четири ученички од СОУ “Кузман Јосифоски-Питу” – Прилеп, учествуваа на краткотрајна размена на ученици и наставници во склоп на проектот ” Facing ICT Challenges”

Во периодот од 07.03 до 11.03, четири ученички од СОУ “Кузман Јосифоски-Питу” – Прилеп, учествуваа на краткотрајна размена на ученици и наставници во склоп на проектот ” Facing ICT Challenges” од програмата Erasmus +, К229, стратешки партнерства во Будимпешта, Унгарија.Во текот на работната седмица, ученици и наставници од Македонија, Турција, Србија, Португалија и домаќинот Унгарија учествуваа на работилници, работни сесии и едукативни посети. Покрај тоа, имаа можност за меѓусебна комуникација, градење и развивање на животни вештини, како и културно-едукативни посети за запознавање со Будимпешта, градот домаќин.Благодарност до сите, особено до димаќините!

Click to comment

Leave a Reply

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Повеќе во Вести и настани